Pindakoeken met chocolade

20170430_150505

Pindakoeken bakken is niet zo moeilijk. De koeken bestaan uit het bekende zanddeeg koekjes recept. Pinda’s erop leggen en later dopen in gesmolten pure chocolade. Zoals je hoort: een makkelijk en kort recept! Maar het belangrijkste: de pindakoeken zijn erg lekker! Uit dit recept haal je 10 koekjes. Wil je meer koekjes? Dan kan je het deeg makkelijk verdubbelen.

De pindakoeken kan je 4 dagen bewaren in een koektrommel.

INGREDIËNTEN:
Voor 10 koekjes

  • 125 g bloem
  • 60 g koude boter
  • 50 g basterdsuiker
  • 1  ei
  • 1 snufje zout
  • 50 g gepelde pinda’s
  • 200 g pure chocolade
  • 1  eidooier met een scheutje room om te bestrijken

BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Kneed de bloem met de koude boter, basterdsuiker, ei en het zout tot een soepel deeg. Verpak dit in wat plastic folie en laat het deeg circa 15 minuten rusten in de koelkast.

Bestuif de werkblad met wat bloem. Rol het deeg dun uit tot een dikte van circa 3 millimeter. Steek er cirkels uit met de kartelsteker (of een ronde steker). Leg de koekjes op de bakplaat met bakpapier. Bestrijk met het ei-roommengsel, verdeel de pinda’s erover en druk ze goed in het deeg.  Bak de koeken in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen.

Smelt de chocolade au bain-marie en laat dit zo’n 5 minuten afkoelen.  Doop de koekjes voor de helft in de chocolade en laat de chocolade uitharden.

Als de chocolade niet goed willen uitharden, kan je de koekjes een halfuurtje in de koelkast leggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s