Inspiratie voor de paasbrunch + recept kaneelbroodjes

Bijna Pasen! Met Pasen eten wij altijd uitgebreid met de brunch. Lekkere broodjes op tafel, vers beleg en natuurlijk gekookte eieren. Een leuke paastafel te maken, hoeft niet zo moeilijk te zijn. Ik geef je een paar handige tips voor de perfecte paasbrunch/lunch! Ook staat er in dit artikel een recept voor de kaneelbroodjes, die je eigenlijk wel erbij móet hebben..

 • Leg je zoete en hartige beleg niet met verpakking en al op tafel. Maar doe bijvoorbeeld je zoete beleg in kleine schaaltjes en je kaas/vleeswaren op een grote bord of plank. Dit geeft meteen al een luxe uitstraling!
 • Je kan de tafel bedekken met een tafelkleed of tafellopers. Zet bij iedere bord een eierdopje voor je eitje neer. Glas voor de jus d’orange en een glas voor de thee/koffie! Pot met chocolade paaseitjes erbij en een bos tulpen, en je versiering is al compleet! Zo simpel kan het zijn.
 • Onmisbaar eten: feesstol met amandelspijs, hartige bolletjes, croissantjes, gekookte ei, jus d’Orange en gekookte ei!
 • Leuke toevoeging: maple pecanbroodjes (recept vind je hier), scones met clotted cream en jam, kaneelbroodjes, ovenvers brood (zoals bijvoorbeeld de Liefde & Passie broden die te koop zijn bij de AH) en wentelteefjes.
  20170411_173846
  Tijd voor het recept van de kaneelbroodjes! Dit recept kan je makkelijk een dag van te voren maken. Net voor de lunch/brunch warm je ze gewoon even 5 minuten op in de oven op 180 graden. 

  INGREDIËNTEN:
  Voor 8 stuks

  Deeg:

  1 ei
  320 gr bloem + om te bestuiven
  125 ml melk, warm (niet te heet)
  30 gr suiker
  1 zakje vanille suiker
  1 zakje a 7 gram gedroogde gist
  Snufje zout
  40 gr boter
  Vulling:
  4 eetl rozijnen
  100 gr bastersuiker donkerbruin
  2 theel kaneelpoeder
  50 gr pecannoten, grof gehakt
  40 gr zachte boter + in te vetten + om te bestrijken

  BEREIDINGSWIJZE:

  Warm de melk op, laat het niet koken! Doe de gist bij de warme melk en roer een paar om zodat er klonters ontstaan. Smelt de boter en mix dit samen met de suiker, zout, vanillesuiker en het ei tot een romige massa. Hierna schenk je de melk met gist er bij en mix je dit kort. Voeg de bloem erbij en kleed met je handen tot een soepel deeg. Dit duurt wel zo’n 5 minuten! Bestuif een kom met een beetje bloem en doe de deegbal erin. Dek af met een schone vochtige theedoek en zet de kom op een warme plek voor zo’n 45 minuten om het te laten rijzen.

  Bestuif een werkblad met bloem en rol de deeg bal uit tot een rechthoek van 20 x 30 cm. Bestrijk de bovenzijde met zachte boter. Meng de rozijnen, basterdsuiker, kaneel en pecannoten door elkaar en verdeel over de laag boter.

  Rol het deeg vanuit de lange kant op en druk de naden zachtjes tegen elkaar. Snijd de deegrol met een scherp mes in 8 stukken. Leg ze op hun kant in een ingevette ronde ovenschaal of springvorm. Leg er eentje in het midden en leg de andere deegrondjes er om heen, laat wel een paar cm afstand van elkaar. Bedek met een vochtige theedoek en laat nog 30 minuten op een warme plek rijzen.

  Verwarm ondertussen de oven op 200 graden. Bak de broodjes in 18 minuten goudbruin. Haal ze uit de oven en bestrijk met een beetje boter voor een mooie glans. Ze zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn. Om te bewaren kun je ze het beste afdekken met aluminiumfolie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s