Kinder Bueno cheesecake

20170404_184240

Voor de bloginsider actie van Rutger Bakt was de opdracht om een cheesecake te maken. De enige voorwaarde was dat je Philadelphia roomkaas gebruikte, verder mocht je helemaal los gaan. Nou, dat hoef je tegen mij maar 1 keer te zeggen.. 😉

Ik heb gekozen om een cheesecake te maken met stukjes Kinder Bueno erin én erop. Het resultaat was erg lekker. Als je een cheesecake maakt (dus ook bij dit recept) is het verstandig om de taart een nachtje in de koelkast te zetten voordat je hem verder gaat decoreren en opeten. Zo heb je een stevige cheesecake! De taart kan je zo’n 3 dagen bewaren in de koelkast.

INGREDIËNTEN:
Voor een bakvorm van ca. 18 á 20 cm
– 1 pak Bastognekoeken
– 75 gram ongezouten boter
– 400 gram roomkaas
– 1 tl vanille extract
– 300 ml slagroom
– 100 gram melk chocolade
– 200 ml slagroom (voor de decoratie toefjes)
– 16 repen Kinder Bueno’s (dus 8 verpakkingen)

BEREIDINGSWIJZE:

Leg een bakpapiertje in de bakvorm. Verkruimel alle Bastogne koeken tot kruimels. Smelt 75 gram boter en meng dit samen met de kruimels. Verdeel het over de bodem van de bakvorm.

Doe in een hittebestendige kom 12 repen Kinder Bueno’s en de chocolade. Smelt dit au bain marie. De Kinder Bueno’s zal je niet helemaal gesmolten krijgen door de koek die erin zit. Maar dit is niet erg! Klop de slagroom op, maar net nog niet helemaal stijf. Voeg de roomkaas en vanille extract toe aan de slagroom. Mix dit tot een mooi egaal beslag.

Meng het chocolade mengsel door de slagroom en roomkaas. Dit weer goed mixen en dan in de bakvorm gieten. Dan een nachtje op laten stijven in de koelkast..

Voor de decoratie klop je 200 ml slagroom stijf. Spuit hier toefjes van op de taart. Leg op iedere toefje slagroom een stukje Kinder Bueno. Als laatst strooi je er nog wat chocolade strooisel of hagelslag over de taart heen. En je bent klaar. Smullen maar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s