Zebra spritsen

20170330_091308

Zebra spritsen zijn roomboter koekjes van vanille en cacao. De combinatie van vanille en chocolade is nooit verkeerd. Het is belangrijk dat je roomboter voor dit recept echt zacht is, maar niet gesmolten. Haal dus optijd de roomboter uit de koelkast!

INGREDIENTEN:

Voor 10 – 12 stuks.

– 210 gr roomboter op kamertemperatuur
– 1 vanillestokje of 2 tl vanillesuiker
– 125 gr fijne kristalsuiker
– 1 eigeel
– 250 gr bloem
– Snufje zout
– 2 tl cacao
 
BEREIDING:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Mix de boter 1 minuut zacht en romig. Schraap het merg uit het vanillestokje. Meng door de boter en voeg ook de suiker, eigeel, zout en bloem toe. Meng dit tot een zacht soepel deeg. Verdeel in twee gelijke delen.Teken op het bakpapier dat je gaat gebruiken stroken van 6 á 7 cm. Houdt genoeg ruimte tussen de stroken, want de koeken zetten nog een beetje uit. Dit is handig voor straks, dan zijn je koeken allemaal even groot.
 
Neem een spuitzak en doe daarin een stervormig spuitmondje. Draai goed strak dicht en spuit zigzagbaantjes van ongeveer 6-7 cm op een bakplaat met bakpapier. Voeg dan aan de rest van het deeg cacao toe en kneed goed door tot een egale kleur. Doe in een andere spuitzak met een zelfde spuitmondje. Spuit tegen de lichte baantjes nu donkere zigzagbaantjes.
20170330_090940.jpg
 
Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 175 graden voor 15-18 minuten.  Laat ze afkoelen op een rooster.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s