Zebra spritsen zijn roomboter koekjes van vanille en cacao. De combinatie van vanille en chocolade is nooit verkeerd. Het is belangrijk dat je roomboter voor dit recept echt zacht is, maar niet gesmolten. Haal dus optijd de roomboter uit de koelkast!
INGREDIENTEN:
Voor 10 – 12 stuks.
– 210 gr roomboter op kamertemperatuur
– 1 vanillestokje of 2 tl vanillesuiker
– 125 gr fijne kristalsuiker
– 1 eigeel
– 250 gr bloem
– Snufje zout
– 2 tl cacao
Â
BEREIDING:
Verwarm de oven voor op 175 graden.Mix de boter 1 minuut zacht en romig. Schraap het merg uit het vanillestokje. Meng door de boter en voeg ook de suiker, eigeel, zout en bloem toe. Meng dit tot een zacht soepel deeg. Verdeel in twee gelijke delen.Teken op het bakpapier dat je gaat gebruiken stroken van 6 á 7 cm. Houdt genoeg ruimte tussen de stroken, want de koeken zetten nog een beetje uit. Dit is handig voor straks, dan zijn je koeken allemaal even groot.
Verwarm de oven voor op 175 graden.Mix de boter 1 minuut zacht en romig. Schraap het merg uit het vanillestokje. Meng door de boter en voeg ook de suiker, eigeel, zout en bloem toe. Meng dit tot een zacht soepel deeg. Verdeel in twee gelijke delen.Teken op het bakpapier dat je gaat gebruiken stroken van 6 á 7 cm. Houdt genoeg ruimte tussen de stroken, want de koeken zetten nog een beetje uit. Dit is handig voor straks, dan zijn je koeken allemaal even groot.
Â
Neem een spuitzak en doe daarin een stervormig spuitmondje. Draai goed strak dicht en spuit zigzagbaantjes van ongeveer 6-7 cm op een bakplaat met bakpapier. Voeg dan aan de rest van het deeg cacao toe en kneed goed door tot een egale kleur. Doe in een andere spuitzak met een zelfde spuitmondje. Spuit tegen de lichte baantjes nu donkere zigzagbaantjes.

Â
Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 175 graden voor 15-18 minuten. Â Laat ze afkoelen op een rooster.