Mini tiropita’s

Met bladerdeeg kan je eindeloos combineren. Tiropita is een Grieks gerechtje. Het bestaat uit bladerdeeg gevuld met feta. Dit is een perfect bijgerechtje tijdens een Grieks avondje of gewoon als hapje. Er is eigenlijk maar 1 probleem met de tiropita’s: ze zijn zo lekker, dat je ze wel kan blijven eten…

INGREDIËNTEN:
Voor 20 kleintjes
– 300 gram feta
– 1 ei
– snufje peper
– snufje zout
– 10 plakjes roomboter bladerdeeg

BEREIDINGSWIJZE:
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verkruimel de feta samen met een halve ei en wat peper en zout tot een zacht mengsel. Snijdt een bladerdeeg plakje door de midden. Leg in het midden van het deeglapje een beetje van het mengsel. Vouw het deeg diagonaal. Maak de randen van het bladerdeeg goed vast door dit aan te drukken met een vorkje.

20170226_132455

Bestrijk de bovenkant met het overgebleven ei. Herhaal dit totdat alle bladerdeeg stukjes op zijn. Leg ze dan op een bakplaat met bakpapier.

Bak de tiropita’s in 20 minuten op 200 graden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s