Stroopwafelcake met mascarpone topping

20170126_143655

Ik heb al best wat stroopwafel cake recepten uitgeprobeerd, maar elke keer vond ik het tegenvallen. Tot dat ik dit recept ging uit proberen! Door de mascarpone topping word de cake nóg lekkerder.

Je kan deze cake zo’n 4 dagen bewaren in alluminiumfolie of in een cake bewaar bak. Zet de cake niet in de koelkast, hier droogt die juist van uit. En dat is zonde!

INGREDIËNTEN:

  • 200 gr suiker
  • 200 gr boter, op kamertemperatuur
  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 250 gr grof gehakte stroopwafels
  • 100 gr mascarpone
  • 30 gr poedersuiker

BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm de oven voor op 160 ⁰C. Vet een cakevorm van 22 centimeter in met boter en bekleed hem met bakpapier.

Klop de suiker met de roomboter romig. Doe als het gemengd is de eieren erbij, één voor één, en klop steeds goed door. Als de eieren met de roomboter zijn gemengd, spatel je het zelfrijzend bakmeel en het zout erdoor tot een glad beslag.

Roer 200 gram van het stroopwafelkruim door het beslag en verdeel dit over de bakvorm.

Bak de cake 60-75 minuten in de oven. Controleer of de cake gaar is door een cocktailprikker in de cake te steken. Als de cocktailprikker er droog uit komt is de cake klaar. Stort de cake uit de cakevorm en laat hem afkoelen op een rooster.

Meng de mascarpone met de poedersuiker en verdeel dit over de afgekoelde cake. Bestrooi de cake tenslotte met het overige stroopwafelkruimels.

Bron: boek Snelle klassiekers met een twist van Brenda Kookt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s