3 gezonde lunch recepten

 

Zoals je misschien al eerder las bij mijn artikelen, is januari weer het begin van een gezond jaar. Veel mensen zijn bezig met bewuster eten en meer bewegen. Dus tijd voor een paar gezonde lunch recepten.  Om deze 3 recepten uit te proberen was zeker geen straf. Ze zijn namelijk super lekker!

In dit artikel heb ik 3 gezonde lunch ideeën voor je uitgewerkt.

20170115_141025
1. Eiwrap met zalm en rucola

Dit is een maaltijd met veel eiwitten. Een goed recept voor als je bijvoorbeeld net gesport hebt. Je kan het natuurlijk ook gewoon eten omdat het zo lekker is.

Kluts twee eieren met een beetje basilicum. Bak dit in een pan tot een gebakken ei.. Als die klaar is, leg je het op een bord. Leg hier 2 plakjes zalm op en een handje rucola. Oprollen en smullen maar!

 

20170115_141054
2. Tosti met speltbrood

Dit is misschien niet het gezondste recept. Maar door speltbrood te gebruiken in plaats van witbrood, mag die van mij in het gezonde rijtje. Ik ben gek op tosti met een laagje rode pesto. Houd je hier niet van? Dan kan je dit weglaten.

Pak twee boterhammen speltbrood. Smeer er een laagje rode pesto op. Doe een plan 35+ kaas op en een plak ham. Even in de tosti ijzer en klaar is je lunch.

 

 

20170115_141013 3. Havermout met banaan, appel en kaneel
Havermout moet je van leren houden. In het begin vond ik het niks. Maar door ingrediënten in je havermout te doen die je lekker vind, smaakt het meteen een stuk beter. Mijn favoriete havermout maaltijd is met kaneel, banaan en appel.

Breng 250 ml water aan de kook. Voeg dan 40 gram havermout toe. Laat dit twee minuten pruttelen. Snijd ondertussen de banaan en appel in kleine stukjes. Als de havermout klaar is, doe je dit in een kommetje. Strooi er kaneel overheen en verdeel de bananen- en appelstukjes op de havermoutpap. Klaar!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s