KITKAT Fudge

 


Have a break, have a KitKat! Tijd voor een KitKat Fudge. Voor zover ik het zie zijn er alleen maar voordelen. Dit recept is verslavend lekker (hé wat naar..), je hebt maar 3 ingrediënten nodig om het te maken en het is zo klaar. Je moet alleen wel nog 3 uur geduld hebben, want het moet namelijk nog in de koelkast staan. Maar het is het wachten waard!

Ik heb gekozen voor de chocoladesmaak puur in dit recept. Ben jij meer een liefhebber van melkchocolade of witte chocolade? Dan vervang je simpelweg gewoon de pure chocoladereep door de chocoladesmaak die jij wilt.

INGREDIËNTEN:
Brownie bakvorm, voor 16 stukjes
1 zak KitKat mini’s
– 300 gram gecondenseerde melk
– 200 gram pure chocolade
– 1 tl vanille extract (optioneel)

BEREIDINGSWIJZE:

Smelt de chocolade au bain marie. Ondertussen kan je een brownie bakvorm of kleine ovenschaal bekleden met bakpapier.

Breek 10 verpakte KitKat mini’s los van elkaar en snijd deze reepjes doormidden. Als de chocolade gesmolten is, haal je deze van het vuur en laat je het een paar minuten afkoelen.

Roer dan de gesmolten chocolade door de gecondenseerde melk. Je kan er ook nog 1 tl vanille extract bij doen. Maar als je dit niet in huis hebt, kan het ook goed zonder. Roer dit goed door elkaar. Doe dan de KitKat stukjes erbij en roer dit weer door elkaar.

20170115_133552

Verdeel het mengsel over het brownieblik. Hak de resterende KitKat mini’s in kleine stukjes en strooi dit eroverheen. Laat dan de fudge minimaal 3 uur om op te stijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s