Klassieke cakerol

20170108_121043

Vandaag stond er een cakerol op het programma. Als ik niet hoef te werken, bak ik het liefst de hele zondag lekkere dingen voor bij de koffie. Het leukste is om nieuwe dingen uit te proberen, zoals vandaag. Een cakerol vond ik er altijd heel moeilijk uitzien. Dat moet je dan oprollen, en ik zag het al helemaal fout gaan.šŸ?‰ Maar hier klopt niks van! Het oprollen is een piece of cake. Dit moet je rustig doen en dan komt dat helemaal goed.

Maar wat ga ik dan als vulling doen? ZĆ³veel opties. Ik heb gekozen voor de klassieker met slagroom en aardbeienjam. Maar als je wat anders wilt proberen, kan je bijvoorbeeld Nutella met frambozen doen.

INGREDIENTEN:
Voor 1 rol

CAKE:
– 100 gram bloem
– 25 gram maizena
–Ā 1 zakje vanillesuiker
– 1 tl vanilla extract
– 100 gram suiker
– 4 eieren

VULLING:
– 250 ml slagroom
– aardbeienjam

DECORATIE:
– poedersuiker (gezeefd)
– 50 gram chocolade

BEREIDINGSWIJZE:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Mix de eieren, vanille extractĀ en (vanille)suiker ongeveer 10 minuten tot een luchtig beslag. Meng in een andere kom de bloem en maĆÆzena door elkaar. Als het eieren beslag luchtig is, zeef je de bloem en maĆÆzena bij het andere beslag. Spatel dit voorzichtig door elkaar. Gemengd is gemengd, ga dus niet extra spatelen. Want dan verlies je de luchtigheid! Giet het mengsel op de bakplaat met bakpapier. Strijk het beslag uit tot een gelijkmatige rechthoek van ongeveer 1 cm dik. Bak het biscuit in 12 -15 minuten af.

Stort de biscuitplak op een schoon vel bakpapier. Laat hem iets afkoelen en rol hem dan voorzichtig met bakpapier en al op. Laat dit dan een uur afkoelen.

20170108_110909

Voor de vulling klop je de slagroom met suiker stijf. Smelt de chocolade au bain marie.

Als de biscuitrol goed afgekoeld is. Rol je hem voorzichtig weer uit. De randen zullen bol blijven staan, maar dit is niet erg. Smeer dan de aardbeienjam verdeeld over de biscuitplak. Hierna verdeel je de slagroom erop. Rol de cakerol nu weer voorzichtig op, maar dan zonder bakpapier!

Zeef de poedersuiker over de cake rol heen. Doe de gesmolten chocolade in een spuitzak en spuit dit in een vloeiende beweging over de cakerol.

Laat de cakerol een uurtje rusten. Dit kan in de koelkast, maar ook op het aanrecht.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s