Appelflappen

appelflappen-2

Oliebollen, appelbeignets en appelflappen zijn echte klassiekers rondom oud & nieuw.
Dit maak ik het liefst allemaal zelf. Vandaag geef ik jullie mijn favoriete appelflappen recept. Je kan natuurlijk wat meer rozijnen gebruiken of meer kaneel. Net wat jij lekker vind!

Een pluspunt: ze zijn ontzettend snel gemaakt en wedden dat je er van gaat smullen?
De appelflappen kan je drie dagen bewaren in een afgesloten bak. Voordat je ze gaat eten kan je ze nog even opwarmen in de oven (180 graden, 5 minuutjes). Hier worden ze weer lekker knapperig van.

INGREDIENTEN:
Voor 10 appelflappen

– 1 pak Koopmans roomboterbladerdeeg
– 4 friszure appels (Elstar, Jonagold of Goudrenet)
– 50 gram rozijnen
– 1 ei (losgeklopt)
– 50 gram suiker
– snufje kaneel

BEREIDINGSWIJZE:
Verwarm de oven voor op 210 graden.

Haal de bladerdeegplakjes van elkaar en laat ze even ontdooien. Wel de rozijnen in warm water.

Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes. Bestrooi der appelblokjes naar smaak met kaneel en suiker. Laat de rozijnen uitlekken in een vergiet en doe ze dan bij het appelmengsel.

Leg op elk plakje bladerdeeg een klein bergje met het appelmengsel. Vouw de appelflappen dicht en druk de randen met een vork goed aan.

Bestrijk de bovenzijde van de appelflappen met het losgeklopte ei en strooi er suiker over.

Bak de appelflappen in ongeveer 15 minuten goudbruin.

appelflappen-3

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s