Tips cadeaus inpakken: hoe maak je van een cadeautje een feestje?

2016-12-09-11-54-56

“Oh deer, it’s Christmas again..”

Hou je ook zo van mooie ingepakte cadeautjes onder de kerstboom? Heb je tijdens de drukte van de feestdagen alle presentjes verzameld: moet je ze ook nog eens inpakken. Met wat handige tips maak je ook van de cadeautjes een klein feestje.

De winkels liggen vol met mooi inpakpapier. Om een beetje eenheid te creëren is het aan te raden om een bepaald kleurenpalet te kiezen en hier je aan te houden qua inpakpapier en versiering. Zo kan je voor klassieke kerstkleuren gaan: rood, goud en zilver. Of voor een spannend contrast met zwart en wit. Een andere optie kan kraftpapier zijn met een leuke kleuraccent. Zelf ben ik gegaan voor wit, goud, zwart en zilver.

Wat het cadeautje net wat persoonlijker maakt is een label met naam of leuke tekst. Naast een heleboel leuke exemplaren in de winkel, zijn er ook op internet zijn een heleboel leuke gratis printable labels te vinden.Zoals deze, deze of deze sinterklaaslabels. Ook voor de kerst zijn er leukerds te vinden om de presentjes net wat gezelliger te vinden: hier en hier.

Voeg een leuke touch toe door middel van veertjes, dennentakje, bessen of leuk lint. Of doe eens gek en bind een leuke kerstbal of kerstornament aan het pakketje. Kijk gewoon eens in je kerstboom wat je hebt hangen!

Hierbij de basistips nog een keertje op een rij. Dan lukt het jou ook zeker om je cadeaus prachtig in te pakken.

  1. Kies een kleurenpalet die bij je past (of bijvoorbeeld bij je kerstboom). Pas hierop je inpakpapier, labels en extra ornamenten op aan om zo één sfeer te behouden.
  2. Bind leuke labels aan de cadeautjes om het wat cadeautje wat persoonlijker te maken.
  3. Geef je cadeautjes net wat extra’s met bijvoorbeeld krijtstiften, washitape of stempels.
  4. Gebruik het kerstgevoel: voeg een kerstbal, ster, kerstornamenten toe. Ook kan je wat leuke kerstgroen, bessen of veertjes toevoegen.
  5. Op Pinterest heb je veel inspiratie voor cadeautjes.

Heb je nog wat inspiratie of ideeën nodig? Kijk dan vooral eens op Pinterest voor voorbeelden en gezellige kleurencombinaties. Dan maak je met de leuke ingepakte cadeaus helemaal een feestje van december.

Vind je het zelf ook altijd zo’n klus om de cadeautjes in te pakken? Heb jij nog handige tips? We horen ze graag!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s