Wie zoet is.. lekkernij voor op Sinterklaasavond!

sinterklaastafel

“ Zie de maan schijnt door de bomen
Makkers staakt uw wild geraas.
’t Heerlijk avondje is gekomen
’t avondje van Sinterklaas”

Over een paar dagen is het zover, dan is het Sinterklaasavond! Bij een gezellige avond, een stapel kadootjes en Sinterklaasliedjes hoort ook lekker eten. Maar dit hoeft niet duur te zijn: de feestdagen zijn al duur genoeg. Ik laat je op een low-budget manier zien hoe je een mooie Sinterklaastafel met overheerlijke hapjes kan maken.

Decoratie tafel

Als eerste beginnen we met de decoratie van de tafel. Door verschillende kommen, bakjes of houten planken neer te leggen creëer je gezelligheid op tafel. Het mooiste is om het in hetzelfde thema te houden. Zoals je ziet op de foto hebben wij gekozen voor de kleuren wit, bruin (hout) en doorzichtig (glas).

Ik ben grote fan van chocolade letters. Ze zien er lekker uit, maar zien er ook nog is leuk uit als decoratie. Deze heb ik dan ook neergelegd. Je legt nog wat pepernoten en schuimpjes neer als decoratie, en je Sinterklaas tafel is klaar!

Wat voor hapjes zet je neer?

De hapjes die gebruikt zijn, kan je allemaal kopen in de winkel. Voor de bakkers onder ons kan je bijvoorbeeld de pepernoten, amandelstaaf en de gevulde speculaas zelf maken. Ik heb zelf gevulde speculaas gemaakt en neergezet. Dit recept komt eerdaags online. De lekkernijen die je ziet op de foto, kostte 8 euro. Je ziet natuurlijk niet alles op tafel staan, want de andere helft zit gewoon nog in de zakken.

Voorbeelden van Sinterklaas hapjes: 
– Pepernoten (kruidnoten of chocolade pepernoten)
– Gevulde speculaas
– Amandelstaaf
– Amandelstaaf
– Schuimpjes
– Chocolade letter
– Taaitaai poppen
– Chocolade munten

sinterklaas-tafel-2 Zo zie je maar, een gezellige Sinterklaastafel is helemaal niet zo moeilijk! Een goede voorbereiding is het halve werk. Ga je Sinterklaas lekkernij bakken? Dan zou ik je aanraden om dit de minstens 6 uur van te voren te maken. Vooral bij de gevulde speculaas en amandelstaaf is het belangrijk dat die goed afgekoeld zijn.

Heb je zelf nog leuke tips, ideeën of vragen? Laat me dit dan weten door een reactie achter te laten onder de blog, of via Facebook. Wie weet inspireer je anderen er ook nog mee!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s