Brownie met hazelnoot en witte chocolade

brownie-2

Er zijn best wel veel verschillende soorten brownies. Je hebt een brownie die stevig is, je hebt een brownie die heel smeuïg is van binnen en je hebt er net een maatje tussen in. Ik ben meer van het laatste. Dit recept kwam ik tegen op de blog van Rutger Bakt. Heb er nog een Smullen met Sandra sausje overheen gedaan en ik kan met zekerheid zeggen dat dit de lekkerste brownie is die ik óóit gegeten heb.

Weet je wat ook heel lekker is? Brownies gebruiken voor je dessert. Je serveert een klein stukje brownie met een bolletje vanille ijs en wat slagroom. Heel erg simpel en ontzettend lekker.

INGREDIENTEN:
Brownie bakvorm of vierkante bakvorm, voor 16 stukjes
– 225 gr room boter
– 115 gr pure chocolade
– 2 eieren
– 1 eidooier
– 330 gr suiker snufje zout
– 1 tl vanille extract
– 125 gr bloem
– 25 gr cacaopoeder
– 75 gr blanke hazelnoten
– 50 gr witte chocolade (gehakt in stukjes)

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verdeel hier de hazelnoten over en rooster ze in 8 minuten goudbruin. Als de hazelnoten afgekoeld zijn, snijd je ze in kleinere stukken.

Vet een vierkante bakvorm van 20 centimeter in en bekleed de bodem en twee zijkanten van de bakvorm met een op maat geknipt stuk bakpapier.

Smelt de boter met de chocolade au bain-marie. Laat het gesmolten mengsel iets afkoelen. Klop intussen de twee eieren en de eidooier met de suiker, het zout en het vanille stokje luchtig, tot het mengsel heel licht van kleur is geworden en het als een lint van de garde af loopt (ongeveer 5 minuten met de mixer).

Meng met een spatel voorzichtig het chocolademengsel door de luchtige eieren tot het een egaal geheel is. Meng vervolgens ook de bloem en het cacaopoeder erdoorheen en tot slot de stukjes hazelnoot.

Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownies 40 minuten. Laat ze daarna volledig afkoelen in de vorm voor je ze eruit haalt en in stukken snijdt.

brownie-collage

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s