Salted caramel cupcakes

salted-caramel-cupcakes-1

Een paar weken geleden deed ik mee met de bakchallenges van Dr. Oetker. Hier kregen we de opdracht om salted caramel cupcakes (cupcakes met karamel botercreme) te maken. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven en het resultaat is erg goed gelukt. De combinatie karamel en botercreme vond ik verrassend lekker. Het is een blijvertje. Tijd om dit recept te delen met jullie!

Ik werk graag met de mixen van FunCakes. Je kan natuurlijk ook een ander recept gebruiken voor de cupcakes. Bijvoorbeeld de verpakkingen van Dr. Oetker. Net wat je gewend bent. Voor de botercreme zou je ook de boter creme van Dr. Oetker kunnen gebruiken. Die zijn ook erg lekker!

INGREDIENTEN:
Voor 12 cupcakes

– 250 gram FunCakes mix voor cupcakes
– 3 eieren
– 375 gram zachte boter
– 250 gram poedersuiker
– 2 eetlepels heet water
– 1 theelepel vanille extract
– 1 Dr. Oetker cake & Taart vulling salted caramel

BEREIDINGSWIJZE:
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Meng de FunCakes mix, 125 gram zachte roomboter en eieren in 4 minuten op lage snelheid tot een mooi beslag. Verdeel papieren bakvormpjes in een muffin bakvorm en schep het beslag met 2 lepels of een ijslepel in de vormpjes. Bak de cupcakes in 18 minuten op 160 graden.

Laat de cupcakes goed afkoelen!

Doe de zachte boter in een kom en mix dit tot een smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en blijf dit mixen tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de botercreme wordt. Voeg dan de 2 eetlepels water toe en een theelepel vanille extract. Mix dit nog 3 minuutjes.

Voeg de Dr. Oetker cake & Taart vulling salted caramel toe aan de botercreme. Mix dit goed door elkaar. Vul de spuitzak met de crème. Spuit een toef op de cupcake.

Strooi als laatste nog wat chocolate chips, gekruimelde koek of hagelslag over de cupcakes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s