MonChou taart

monchou-taart-2

MonChou taart is gemaakt van een bodem van bastognekoeken en een beslag van MonChou en slagroom. Weinig ingrediënten en zo gemaakt! Ik maakte kennis met de taart een aantal jaren geleden. Ik was bij mijn goede vriendin Jennifer, en daar kreeg ik een stukje MonChou taart. Sindsdien maak ik altijd met het recept van Jennifer haar moeder deze taart. Bedankt hiervoor!😉 Waarom van recept veranderen als dit super lekker is?

Ik zou je aanraden om de taart geruime tijd van te voren te maken. De taart moet minstens 6 uur in de koelkast staan om stevig te worden. Ik probeer altijd een dag van te voren de taart te maken, zodat die extra stevig en goed van smaak is. Je kan de taart zo’n  3 dagen bewaren in de koelkast.

INGREDIENTEN:
Voor 8 personen
150 gram suiker
– 3 pakken monchou
-375 gram slagroom
– 100 gram boter
– 1 pak bastognekoek
– Vlaaifruit

BEREDINGSWIJZE:
Maal de bastogne koeken helemaal fijn tot kleine kruimels. Dit kan je in de keukenmachine doen of door de onderkant van een beker gebruiken. Smelt de boter in een pan. Als de boter gesmolten is meng je dit met de bastogne kruimels. Leg een bakpapier in de bakvorm. Giet het Bastogne mengsel in de bakvorm en bedek hier de hele bodem mee. Zet dit 15 minuten in de koelkast.

monchou-taart-collage-1

Mix de slagroom bijna helemaal stijf. In een andere kom mix je de monchou met de suiker tot en mengsel. Als allebei de mengsel goed gemixt zijn, doe je de slagroom bij de monchou en suiker mengsel. Mix dit goed door elkaar. Kijk wel uit dat je het niet te ver doorklopt voor de slagroom. Anders stijft de slagroom niet goed op.

Haal de bakvorm uit de koelkast en doe het monchou beslag in de bakvorm. Smeer dit uit tot een vlakke taart. Laat de taart minstens 6 uur opstijven in de koelkast.

monchou-taart-collage-2

Voor serveren verdeel je de vlaaifruit (ik gebruik meestal de aardbeien variant) over de MonChoutaart!

 

Een gedachte over “MonChou taart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s