Mijn strijd naar een gezondere levensstijl #1

Ik heb lang getwijfeld of ik deze blog online ging zetten. Wat ik allemaal wel ga vertellen en wat niet. Maar zoals je ziet, heb ik toch besloten om mijn verhaal te vertellen over mijn strijd tegen de kilo’s en naar een gezondere levensstijl. Waarom? Ik hoop mensen hiermee te motiveren en stimuleren om bewuster met zijn/haar eten en gezondheid om te gaan.

Pas na een lange tijd sta je op de weegschaal en besef je dat je zeker 15 kilo bent aangekomen. Schrikmoment! Hoe gaan we dit aan pakken? Zelf doen lukt niet en naar de Basic Fit sportschool gaan had ik geprobeerd. Mijn gezondheid is mijn hele leven al een pech puntje. Ik heb al jaren een abbonement op het ziekenhuis. Tijd om actie te ondernemen! Maar hoe?

Ik had besloten om te gaan sporten bij een personal trainer. Ik was aan het googlen en kwam terecht bij Personal Gym Marc Hogervorst. Hier heb je personal fitness, je krijgt een trainingsschema’s en iedere 6 weken een meting. Je sport met maximaal 7 personen, zodat de trainers genoeg aandacht hebben om jou te begeleiden. Ik ben nu helemaal fan! Sindsdien probeer ik 2 a 3 keer te sporten in de week. Ik merkte dat mijn weerstand (minder ziek worden) met sprongen vooruit ging, begon me veel actiever te voelen en ik verloor kilo’s. Mijn voeddingsschema is drastisch omgegooid. Ik merk nu dat ik automatisch al minder suikers eet en veel bewuster bezig ben met mijn eten.

Dus nu ben je helemaal fit, kilo’s kwijt en gezond? Nee helaas. Het klinkt allemaal erg makkelijk. Maar dit is het verre van. Dan heb ik weer een paar goede weken en dan weer een paar slechte weken. Continue de strijd aangaan als ik weer een moment heb van waarom doe ik dit? Continue mezelf een schop onder de kont geven om toch naar de sportschool te gaan en bezig te blijven.  Toen ik 6 maanden geleden begon met de personal fitness, had ik gedacht dat ik op dit moment zo’n 15 kilo lichter zou zijn. Helaas zijn dit er nog maar 8. Vaak denk ik dan ook: zal ik ermee stoppen? Maar dan is het tot nu toe voor “niks” geweest. Ik MOET nu het moment pakken om aan mijzelf te werken. En kijkend naar het positieve: ik zit een heel stuk lekkerder in mijn vel, ben gezond en actief bezig en ben al wat kilo’s kwijt!

Het afvallen moet geen obsessie worden. En zoals jullie merken op mijn andere blogs hou ik wel van zoetigheid.😉 Zo nu en dan moet dit ik ook gewoon kunnen. Blijven genieten van het leven! Als ik kijk naar de voedingsschema die mijn trainers mij geven, gaat het er voornamelijk om dat je 4 koolhydraatarme maaltijden eet (vetten, groente en eieren dan wel) en 2 koolhydraat maaltijden. Dit lukt mij vaak goed om me eraan te houden. Soms dan heb ik een dag dat ik meer koolhydraatmaaltijden eet. *oeps, laat mijn trainers dit maar niet horen!!* Hierdoor gaat het afvallen minder snel, maar ik blijf me wel lekker in mijn vel voelen. Het gaat om de goede balans te vinden. Wat vind je het aller belangrijkste?

I may not be there yet, but I’m closer than I was yesterday.

Ik heb nog een lange weg te gaan met veel schoppen onder mijn kont, positief blijven en onthouden waarom ik dit doe. Maar dit geschreven te hebben geeft mij veel motivatie om verder te gaan knallen. Over een paar maandjes moet ik natuurlijk een vervolg blog schrijven.😉

Wat ik het belangrijkste vindt om jullie mee te geven: word bewuster van wat je eet en ga meer bewegen. Ik beloof je, dat je je meteen een stuk beter gaat voelen. En heb je een paar slechte dagen? Ga je niet schuldig voelen. Het gaat om het moment hoe je het dan weer oppakt. Niks is makkelijk, ook werken aan jezelf niet. Maar blijf positief!

Het is niet mijn bedoeling om iedere maand een persoonlijke blog online te zetten. Maar dit is iets waar ik graag over wou schrijven. Op naar weer een heleboel lekkere recepten! Want het heet niet voor niets smullen met en niet lullen met haha!

Liefs,
handtekening

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s