Lemon bars

lemon-bars-1

Lemon bars.. ik kende dit eigenlijk helemaal niet. Maar ik vond ze er zo lekker uitzien op de foto, dat ik ze besloot te maken. Ondanks de vele suikers die er in dit recept zit, zit er ook een zuurtje in. Is een keer wat anders! Bij mij lukte dit recept niet in 1 keer met bakken, hij was te papperig. Maar bij een tweede poging lukte de lemon bars wel. Ik heb ze bij de tweede keer wat langer in de oven gelaten en dit hielp. Houdt je niet van een zuurtje? Doe dan wat minder citroenrasp en citroensap in het gerecht.

Ingrediënten
voor ongeveer 15 stukjes

KOEKBODEM:

  • 240 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 vanille suiker zakjes
  • 260 gram bloem

CITROENLAAG:

  • 300 gram suiker
  • 30 gram bloem
  • 4 eieren
  • 100 ml slagroom
  • rasp van 2 citroen
  • sap van 2 citroenen (ongeveer 120 ml sap)

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak eerst de koekbodem. Doe de boter, suiker en bloem in een kom en mix tot tot een mooi deeg. Bekleed je bakvorm met bakpapier, en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem. Bak de koekbodem in 25 minuten op 180 graden.

Ondertussen kun je gelijk verder met de citroenlaag. Doe de slagroom, bloem, eieren, suiker, citroenrasp en sap in een kom en roer dit met een garde tot een mooi geheel. Laat het mengsel rusten totdat de koekbodem klaar is.

Haal de bodem uit de oven en giet het citroenmengsel er overheen. Schuif de bakvorm weer terug in de oven. Bak de lemon bars in 20-25 minuten op 180 graden. De citroenlaag moet stevig zijn, maar niet keihard.

lemon-bars-collage

 

Laat de lemon bars goed afkoelen. Snijdt ze dan in blokjes en strooi er nog wat poedersuiker overheen, zo zien ze er meteen een stuk mooier uit!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s