Tiramisu

tiramisu-1TOETJES! Mijn favoriete onderdeel van het diner. Het liefst eet ik zo veel mogelijk toetjes op een dag. Maar dat gaat helaas niet.šŸ˜‰ Een paar jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met tiramisu. Super lekker! De kant en klare tiramisu van de supermarkt vind ik helemaal niks. Dus dan zit er 1 optie op en dat is het zelf maken. Dit recept is heel erg makkelijk en snel gemaakt.

Je kan met de koffielikeur varieren. Ik hou zelf van likeur 43 of amaretto, dus dit gebruik ik meestal. Ik zou je aanraden om de tiramisu minimaal 12 uur in de koelkast op te laten stijven. Dit zorgt er namelijk voor dat alle smaken goed erin trekken en dan is je tiramisu goed stevig. Ga je het niet redden om hem 12 uur van te voren te maken? Na 4 uur kan je de tiramisu ook al eten.

INGREDIENTEN:
– 125 ml slagroom
– 75 g witte basterdsuiker
– 4 eieren (alleen eidooier nodig)
– 500 g mascarpone (zachte roomkaas)
– 4 el koffielikeur
– 200 ml espresso
– 1 pak lange vingers
– 1 el cacaopoeder

BEREIDINGSWIJZE:
Klop de slagroom met de 50 gr witte basterdsuiker in een ruime kom bijna stijf met de mixer. Splits de eieren. Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker in 5 min. tot een romig mengsel. Meng de mascarpone in delen door het eidooiermengsel. Spatel de slagroom er luchtig door.

Roer de likeur door de espresso. Doop de helft van de lange vingers een voor een in de espressolikeur en leg ze met de koffiekant naar boven als 1 laag in de schaal. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Maak zo nog een laag met de rest van de koffie, lange vingers en mascarpone.

Laat de schaal afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast opstijven. Ik zou je aanraden om het een dag van te voren te maken, zo is de tiramisu extra stevig en goed van smaak!

Neem de tiramisu kort voor het serveren uit de koelkast. Doe het cacaopoeder in een zeefje en bestrooi de tiramisu ermee. Je kan ook een toefje slagroom erop spuiten.
tiramisu-collage

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s