Zomertaart met aardbeien

aardbei-taart-5

Aangezien heel Nederland nog aan het genieten is van de laatste zonnestraaltjes, besefte ik dat ik dit jaar nog helemaal geen zomertaart hebt gemaakt! De zomer is bijnaaaa voorbij, dus het is hoogste tijd om dit te gaan doen. De taart bestaat uit vanille biscuit en aardbeien. Het is even werk om het te maken, maar zeker de moeite waard.

Let erop dat je genoeg tijd neemt om de taart te maken. De taart heeft veel tijd nodig om af te koelen. Al jaren werk ik met de biscuitmix van Funcakes om taarten te maken. Ik heb al meerdere soorten mixen geprobeerd, maar ik vind Funcakes het beste werken. Het zijn hele luchtige taarten en makkelijk te bereiden. Dit is echt een biscuitmix wat gewoon niet fout kan gaan. Perfect voor mij!�

Ingrediënten
Voor 8 personen

BISCUIT:
– 500 gram biscuitmix (van Funcakes)
– 7 eieren
– 50 ml water
– 250 ml ongeklopte slagroom

VULLING:
– 250 gram aardbeien
– 2 el citroenrasp
– anderhalve gelatine blaadjes
– 50 gram suiker
– 250 ml slagroom

DECORATIE:
– 250 gram aardbeien
– 500 ml ongeklopte slagroom
– 100 gram mascarpone

Maak de biscuitmix zoals op de verpakking vermeld staat. Je doet alle ingrediënten in de kom en mixt dit eerst 8 minuten op de hoogste stand en dan nog 2 minuten op de laagste stand. Zorg ervoor dat je bakblik goed ingevet is, anders blijft de biscuit er straks aan plakken! Doe met een spatel de biscuitmix in de bakvorm en bak dit 40 – 45 minuten op 160 graden (hetelucht oven).

Gebruik je niet de biscuitmix van Funcakes? Bereid dan zoals beschreven op de verpakking van de biscuitmix hoe je het moet maken. Laat de biscuit minstens anderhalf uur afkoelen op een taartenrooster. Op de taartenrooster leg ik eerst een bakpapier neer, omdat anders de taart aan het taartenrooster blijft plakken. Keer de taart na 45 minuten een keertje om. Zo koelt die overal even goed af.

Als de taart in de oven aan het bakken is, maak je de aardbeienmousse. Doe de aardbeien, citroensap en suiker in de blender. Mix dit tot een sapje. Doe de gelatine in een kom met water zodat dit zacht kan worden. Als je dit gedaan hebt zet je een pannetje met vuur op. Doe hier een kom in (au bain marie), en laat het aardbeiensapje warm worden. Als dit warm genoeg is kan je de gelatine erbij doen. Roer dit goed door elkaar, zodat er geen stukjes gelatine meer te zien zijn. Zet het dan 15 minuten in de koelkast.

Klop de slagroom stevig. Je kan er nog wat suiker bij doen en Klop-fix. Als de slagroom goed stevig geklopt is, pak je de aardbeiensap erbij en spatel je de slagroom erdoor heen. Tot een mooi geheel. Laat de aardbeienmousse minstens anderhalf uur stevig worden in de koelkast.

aardbei-taart-1
Als de taart goed afgekoeld is snijdt je de taart door de midden. Dit doe ik met een broodmes. Doe in een spuitzak de aardbeienmousse. Spuit dan de aardbeienmousse in de taart, je kan een lekkere dikke laag doen. Leg de andere helft van de taart er weer op. Zorg ervoor dat je de aardbeienmousse niet te dicht langs de zijkanten spuit, anders loopt dit eruit.

Klop de overige slagroom stijf. Ik doe er nog een beetje mascarpone bij, zodat de slagroom flink stevig is om er mooie toefjes mee te spuiten. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit mooie toefjes op de taart. Snijdt dan de aardbeien door de midden en leg deze op de taart.

aardbei-taart-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s