Nachoschotel

Kort geleden heb ik de nachoschotel ontdekt toen ik ging eten bij mijn zus en zwager. We zaten in de uitprobeer fase en de nachoschotel leek ons erg lekker. Sindsdien ben ik helemaal fan! Voor de echte kaasliefhebbers is dit zeker een aanrader.

Het is lekker om ijsbergsla bij de nachoschotel eten. Een sausje mag zeker niet ontbreken! Je kan dan bijvoorbeeld Guacomole erbij eten. Ik eet dit als hoofdgerecht, voor drie personen. Ook kun je dit maken als voorgerecht, dan zou ik je wel een kleinere portie aanbevelen.

Ingredienten:
Voor 3 personen

NACHOSCHOTEL:
– 500 gram gehakt
– 1 zakje burrito’s kruiden
– 1 ui
– 1 paprika
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 (klein) blikje mais
– nacho’s (ik gebruikte twee zakken)
– geraspte kaas
– cheddar
– beetje olijfolie om in te bakken

BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rul het gehakt in de pan. Snipper de ui en voeg dit bij het gehakt toe.

Voeg de fijngesneden paprika en mais toe. Gebruik 125 ml water om dit te mengen met het burrito mengsel. Voeg dit toe bij het gehakt en de groenten.Wacht een paar minuutjes voorat je de tomatenmengsel toevoegt. Laat het mengsel even staan pruttelen.

Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal. Verdeel de nacho’s over de schaal en strooi hier de geraspte kaas overheen. Voor de kaasliefhebbers: maak kleine stukjes van de cheddar kaas en verdeel dit  over de nachoschotel.

Zet de nachoschotel in de oven voor zo’n 15 minuten. Smullen maar!

nachoschotel-1

 

Een gedachte over “Nachoschotel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s