Rondo’s met amandelspijs

rondo's 2.png

Dit is niet de eerste keer dat ik rondo’s heb gemaakt. Rondo’s zijn koekjes gevuld met amandelspijs. Het mag dan wel niet de eerste keer zijn dat ik ze gemaakt heb, vandaag was zeker wel de beste keer dat ik ze gemaakt hebt! Ze zien er super goed uit en smaken lekkerder dan bij de bakker vandaan. Een heerlijke koek om het weekend mee te beginnen.

Ingrediënten
Voor 6 rondo’s

KOEK:
– 2 zakjes vanille suiker
– 80 gram witte bastard suiker
– 125 gram roomboter
– 160 gram bloem
– 1 tl bakpoeder
– snufje zout

VULLING & DECORATIE:
– 200 gram amandelspijs (ik gebruikte de amandelspijs van Dr. Oetker)
– 1 ei (halve voor bij de amandelspijs, halve om af te smeren)
– 18 amandelen

EXTRA NODIG:
– bakringen met een doorsnede van 8 cm

In een kom meng je de bloem, boter, suiker, bakpoeder, vanillesuiker en zout samen. Dit mix je tot een mooi deeg. Verpak het in keukenfolie en het leg het minstens anderhalf uur in de koelkast.

Voeg de helft van het ei toe aan de amandelspijs. Mix (of kneed) dit tot een egale massa. Er moeten geen harde stukken amandelspijs meer tussen zitten. Je kan eventueel een beetje water toevoegen om het egaler te krijgen.

Haal het deeg uit de koelkast en kneed dit tot een bewerkbaar deeg. Bestoof het werkblad met bloem en rol dan het stuk deeg uit. De dikte is ongeveer 5 mm. Met 1 bakring kan je rondjes uit het deeg steken. Leg in elke bakring een plakje deeg. Pak twee lepels en doe dan een laagje spijs mengsel in het midden. Laat ongeveer een centimeter vrij aan de zijkant. Leg het twee plakje deeg bovenop de vulling en zorg dat de zijkanten bedekt zijn met deeg door het aan te drukken.

Rondo's collage

Bestrijk de rondo’s met de andere helft van het ei. Zorg dat ze goed ingesmeerd zijn, zo komen ze er met een mooie kleur uit de oven! Leg op elke koek 3 amandelen. Bak de rondo’s met bakringen gaar in 20 minuten op 180 graden.

Als de rondo’s klaar zijn, laat je ze nog 15 minuten afkoelen met bakring erom. Verwijder hierna de bakring. De rondo’s kan je drie dagen bewaren in een koektrommel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s