Appeltaart

Appeltaart 1

Appeltaart is zonder twijfel mijn lievelingstaart. Met een beetje slagroom, jumjum.. Maar dan moet je wel de appeltaart zelf maken en niet uit de winkel kopen. Wij maken al jaren met dit recept de appeltaart. Een voordeel is dat het snel gemaakt is. Dus bij lekkere trek en weinig tijd: APPELTAART!

Ingrediƫnten:
Springvorm van 24 cm, voor 8 personen
BODEM:
– 200 gram roomboter
– 100 gram witte bastardsuiker
– 400 gram zelfrijzend bakmeel
– half ei
– 8 gram vanillesuiker (1 zakje)
– snufje zout
Soms werk ik ook nog wel eens met de appeltaart mix van Koopmans uit de winkel, qua smaak vind ik het weinig verschil maken. Het scheelt alleen net wat bakwerk!

VULLING:
– 3 el kaneel
– 75 gram suiker
– 1,5 kilo appels
– 75 gram krenten en rozijnen

Verwarm de oven voor op 165 graden.

Wel de rozijnen in warm water en laat ze uitlekken. Vet de springvorm in. Roer in een beslagkom de margarine of roomboter zacht met een mixer. Voeg de zelfrijzend bakmeel, suiker, zout en een halve ei toe. Kneed dit alles met een mixer met deeghaken (of met de hand) tot een samenhangend deeg ontstaat. Druk Ā¾ van het deeg gelijkmatig op de bodem en tegen de zijkant van de springvorm uit.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine stukjes. Meng in een kom de suiker, de rozijnen en krenten, de kaneel en de stukjes appel.

Vul de springvorm met het appelmengsel en druk dit iets aan. Vorm van het overige deeg dunne rolletjes, druk ze plat en leg deze kruiselings over het appelmengsel. Bestrijk de deegreepjes met het overige ei.

Appeltaart collage

Bak de appeltaart in 65 minuten gaar op 165 graden. Laat de appeltaart goed afkoelen voordat je de springvorm verwijderd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s