High Tea organiseren

Afgelopen week was mijn schoonzus jarig. Als verrassing hebben wij toen een High Tea georganiseerd. Ik hou van organiseren, dus dit is een leuke uitdaging! Ik kan de credits niet alleen aan mijzelf geven. Mijn zussen, moeder en de moeder van mijn schoonzus hebben geholpen. Het eindresultaat was erg geslaagd.

Bij een High Tea organiseren vind ik het belangrijk dat je niet teveel hapjes klaarmaakt/neerzet en dat het niet een heleboel geld gaat kosten. Een thema kiezen voor een High Tea maakt het 1 geheel en ziet er leuk uit. Wij hebben gekozen voor een vrolijk thema. De basis kleur was blauw, dit zie je terug in het servies en de versiering. De hapjes sorteren op kleur is lastig. Maar door veel lichte kleuren te gebruiken was het een feestje om ernaar te kijken.

Hoe hebben wij het gedaan?
We organiseerden een High Tea voor 6 personen. Zoals ik eerder vertelde, werkte wij met een kleuren thema voor de versiering. Grotendeels hebben wij gehaald bij de Action. Plastic bordjes, plastic wijnglazen, servetten, bestek, slingers, rietjes, satéprikkers met vlaggetjes en papieren bakjes. Dit alles voor maar 6 euro!

high tea collage 3

Wij hebben de hapjes verdeeld in 2 delen.
Deel 1: Hartige hapjes
– Italiaanse bol met brie
– Triangel met carpaccio
– Wraps met kipfilet, roomkaas en sla
– Tiropita’s
– Foccacia brood met twee dipjes
– Paar kleine bolletjes met ham en kaas

High tea collage 2

Deel 2: Zoete hapjes
– Kleine fondantgebakjes
– Kleine mergpijpen
– Roze koeken
– Nacho’s met milde dip
– Scones met jam
– Kleine tompoucjes
– Slagroomsoesjes
– Aardbei met spekjes op een stokje
– Kaasstengels
High tea collage 1

Wat een lijst! Wij hadden wel nog het één en ander over. Kies voor kleine broodjes, zodat men niet te snel vol zit.  Bij de zoete hapjes heb je aan 6 verschillende dingen meer dan genoeg. Leerpuntje voor de volgende keer! Voor de boodschappen inclusief drinken, waren wij 30 euro kwijt. Dit is nog geen 5 euro per persoon, hier kan je niet voor naar een High Tea toe gaan toch? Zelf organiseren en maken is een stuk goedkoper en leuker.

Drinken
Uiteraard drink je thee. Je zet allemaal verschillende soorten thee smaken op tafel met een grote pot heet water. Heb je iemand die geen thee lust? Zet dan bijvoorbeeld ice tea, cola of jus d’orange op tafel. De theedrinkers vinden het namelijk ook vaak lekker om nog wat anders drinken ernaast te hebben. Wij kwamen ook nog blauwe wijn tegen, paste perfect bij het kleuren thema!

Cadeau/vermaak
Omdat mijn schoonzus jarig was hebben we met z’n allen nog een grote bos bloemen cadeau gegeven. Als vermaak puntje hebben wij briefjes gemaakt met dingen die je moest uitbeelden wat betrekking had op de persoon voor wie je de High Tea organiseert. Ook had je hele leuke kaartjes te koop bij de Action voor familie en vrienden met 100 vragen. Dit zorgt voor genoeg gesprekstof en leer je nog meer dingen van elkaar!

Zoals je ziet is het helemaal niet moeilijk om een High Tea te organiseren. Je moet er alleen wel de tijd voor nemen. Even goed bedenken hoe je het aan gaat pakken en wat je budget is. Met de cadeaus, eten en versiering waren wij zo’n 10 euro per persoon kwijt.

Heb jij wel eens een High Tea georganiseerd en heb je  nog tips? Of heb je vragen? Laat dan een reactie achter onder deze blogpost!

Liefs,

handtekening

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s