Quiche met prei en feta

ddd

Ik ben gek op hartige taarten. Hartige taarten zijn makkelijk en goedkoop te maken. Je kan zoveel ingrediënten gebruiken, alles wat je lekker vindt doe je er gewoon in. Ik was begonnen met een standaard quiche. Prei, hamblokjes, eieren, kaas en crème frache. Maar nu heb ik er nog wat andere ingrediënten erin gedaan en is dit toch echt wel de favoriet thuis.

Heb je toch niet zo veel tijd om een quiche te maken? Dan maak je dit maximaal een dag van te voren en warm je hem gewoon op in de magnetron! Bij een hartige taart kan je een salade erbij eten of wat (gebakken) aardappeltjes. Wij hebben thuis altijd genoeg aan alleen deze quiche. Ben je niet zo een fan van bijvoorbeeld champignon of tomaat? Dan kan je dit er makkelijk uit laten of vervangen voor een andere groente.


Ingredienten:
Quiche vorm, voor 4 personen

BODEM:
– Hartige taart bladerdeeg

VULLING:
– 150 gram prei
– 150 gram hamblokjes
– 150 gram Creme frache
– 4 eieren
– Halve paprika
– 8 champignonnen
– 1 tomaat
– 200 gram feta of salade blokjes van Apetina
– 2 el bassilicum
– Geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de champignonnen in kleine stukjes en bak dit in een pan. Als ze gekleurd zijn, haal je ze eruit en doe je ze in een vergiet. Dit doe je, zodat de quiche niet waterig word van de champignons. Er komt namelijk veel vocht uit champignons. Snijd de paprika,, tomaat en prei in kleine stukjes. Doe dit in de pan met 2 eetlepels bassillicum. Bak dit voor een paar minuten.

Meng het mengsel ondertussen goed door elkaar. Hierna snijdt / prak je de feta in kleine stukjes en doe je dit bij het mengsel. Hamblokjes mogen er ook bij. Het vuur staat niet meer aan. Meng de 4 eieren en de crème frache in een andere kom. Doe hier wat zout en peper bij. Zorg voor een glad mengsel. Doe er dan nog een handje geraspte kaas in.

Vet het bakblik in en leg hier de bladerdeeg plakjes in. Prik met een vorm wat gaatjes in het deeg. Zo word de onderkant straks goed gaar in de oven. Doe dan het groente mengsel in de bakblik en zorg dat de hele onderkant bedekt is. Doe dan het ei mengsel erover heen. Zorg ook hier ervoor dat het eimengsel overal zit. Als allerlaatste strooi je er geraspte kaas overheen.

Bak de hartige taart in 25 – 30 minuten gaar op 220 graden.

20160724_173832

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s