Toblerone cheesecake

20160715_140809

Zelf ben ik niet zo een hele grote fan van cheesecakes. Maar toen ik zag  dat er chocolade in zit, ben ik het gaan proberen. Ik heb het recept wel hier en daar wat aangepast en dat was goed gelukt.

Dit recept heeft er 100% voor gezorgd dat ik wél fan geworden ben van cheesecakes. De combinatie van het bekende chocolaatje Toblerone, slagroom, mascarpone en roomkaas is ontzettend lekker. Niet te machtig en makkelijk te maken. Ik zeg: niet twijfelen, maar gewoon doen! Zeker de moeite waard.

Ingredienten:
24 cm vorm, voor ongeveer 12 personen.

BODEM:
– 250 gram amandel tongen (of 1 pak bastogne koeken)
– 125 gram boter

VULLING:
– 250 gram Toblerone
-75 gram pure chocolade
– 250 gram roomkaas
– 200 ml slagroom
-250 gram mascarpone

TOPPING:
– 150 gram Toblerone

Verkruimel de koekjes in een blender of met een beker in een kom. Smelt de boter en voeg dit toe aan de koekkruimels. Meng dit door elkaar en verdeel over de boden van de springvorm. Druk met de bolle kant van een eetlepel de bodem stevig aan. Zet de bodem minstens 15 minuten in de koelkast. Smelt de Toblerone en de pure chocola au bain marie. Als het gesmolten is zet je het even opzij zodat dit kan afkoelen. Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier. Vet de randen eventueel een beetje in.

deel 1

Klop de stagroom stevig, niet stijf! In een andere kom klop je de roomkaas romig en voeg je de mascarpone toe. Klop dit samen romig. Voeg de mascarpone en de roomkaas toe aan de slagroom, meng dit tot een glad mengsel.

Voeg dan het mengsel van de Toblerone en de pure chocolade toe. Meng dit er doorheen tot het mengsel een egale kleur heeft gekregen. Giet de vulling op de koekbodem en laat dit minstens 10 uur opstijven in de koelkast.

deel 2

Na het opstijven zou je ter decoratie Toblerone stukken kunnen verdelen over de taart. Slagroom erop spuiten is ook altijd een goed idee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s